Βερολίνο, 15.03.2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξαιρετικής κατάστασης που απειλεί τη δημόσια υγεία και μας αναγκάζει ακολουθώντας τις υποδείξεις των γερμανικών υπουργείων παιδείας να θέσουμε από 16-03-2020 σε αναστολή λειτουργίας τις εκπαιδευτικές μας δομές ελπίζοντας ότι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γνωρίζουμε ότι από αυτή την απόφασή μας δοκιμάζεται και η οικογενειακή σας και επαγγελματική σας ζωή ιδίως όσων από εσάς έχετε μικρά παιδιά.

Παρόλα αυτά ακολουθώντας τις συστάσεις των γερμανικών υπουργείων παιδείας και στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τη χώρα που μας φιλοξενεί, δίνουμε τη δυνατότητα κατά προτεραιότητα σε γονείς που απασχολούνται στους τομείς της υγείας, δικαιοσύνης, δημόσια τάξης, πυροσβεστικής, φυσικών καταστροφών κλπ, που κρίνονται απαραίτητοι για την αντιμετώπιση της κρίσης, να αναλαμβάνουν τη φύλαξη των παιδιών τους τα σχολεία μας σε ολιγομελείς ομάδες που θα συστήσουν.

Επίσης παρά τη μη πραγματοποίηση των μαθημάτων στους σχολικούς χώρους προσπαθώντας να μην ακυρωθεί εντελώς η εκπαιδευτική διαδικασία τα σχολεία μας και οι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας θα επιχειρήσουν να οργανώσουν μια εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα παιδιά σας.

Παρακαλούμε να σταθείτε αρωγοί και στις δύο προσπάθειές μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με τις λιγότερες απώλειες αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και να δείξετε μια σχετική ανοχή στη τυχούσα αναστάτωση που ενδεχομένως να εμφανιστεί.

Το Συντονιστικό Γραφείο θα είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση που είναι προς όφελος των παιδιών σας.

Με  εκτίμηση

Π. Αθανασίου

Αν. Συντονιστής Εκπ/σης  Βερολίνου