Γενικές Εξετάσεις

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2011

LAST_UPDATED2 Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 20:36

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι,   οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για  εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται για πρώτη φορά να υποβάλουν ηλεκτρονικά ?μέσω διαδικτύου- αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 4 μέχρι 15 Ιουλίου 2011.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο χωρίς  κατ? ανάγκη να μετακινούνται στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό, από χώρες του εξωτερικού.  Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα  κατατεθούν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι πριν  την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams , ώστε να είναι σίγουροι ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, όπου δηλώνουν ότι ανήκουν και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, επίσης, οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία  θα υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό τους δελτίο.

 

Περισσότερα: Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2011

 

Αριθμός εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων

Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2011 07:22

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει Συμπληρωματική Προκήρυξη του Διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών σε στρατιωτικές σχολές, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων κατά Σχολή και Τμήμα.

Αριθμός εισακτέων για το ακαδημαικό έτος 2011-12

LAST_UPDATED2 Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011 11:03

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου έχει αναρτηθεί η απόφαση του αριθμού των εισακτέων με τα λεπτομερή στοιχεία για την κατανομή του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σχετικός σύνδεσμος εδώ.

Ολόκληρη η απόφαση καθορισμού αριθμού εισακτέων για το ακαδ. έτος 2011-12 εδώ.

Το τμήμα της απόφασης που αφορά ορισμό και κατανομή του αριθμού θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων ανά ίδρυμα και τμήμα για τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού (ανά κατηγορία) εδώ.

 

Εξετάσεις ομογενών, κατόχων ξένων απολυτηρίων

LAST_UPDATED2 Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011 09:37

Απάντηση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπ. Παιδείας σε διευκρινιστικό ερώτημα του Γραφείου Εκπαίδευσης σχετικά με τη βάση βαθμολόγησης ομογενών, κατόχων απολυτηρίων γερμανικών σχολείων (Abitur). Δείτε το ερώτημα και την απάντηση στο συνημμένο αρχείο.

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος»