GENERALKONSULAT VON GRIECHENLAND

ERZIEHUNGSABTEILUNG

3. Etage
D?sselthaler Str. 9
40211 D?sseldorf


TEL: (0211) 68 85 196,    (0211) 49 82 873

FAX: (0211) 69 86 228

E-mail: spenrw AT yahoo.grΠροθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών

LAST_UPDATED2 Τρίτη, 23 Απρίλιος 2013 09:19

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η ανωτέρω σχετική εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2013?2014.

Επισημαίνουμε ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού που θέλουν να είναι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές θα πρέπει σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη να υποβάλλουν απευθείας ή με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι τις 8/7/2013 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου) μια σειρά δικαιολογητικών ΜΟΝΟ στη ΔΑΕ/Β1, η οποία είναι υπεύθυνη για τις περαιτέρω ενέργειες.

Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό έγγραφο.

 

 
 
 

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2013-2014

LAST_UPDATED2 Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2013 12:50


Παράταση απόσπασης εκπ/κών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2013-2014 και 2014 του Νοτίου Ημισφαιρίου.


Παρακαλούμε, το αργότερο μέχρι 12 ? 4 ? 2013:

- Οι εκπ/κοί που επιθυμούν παράταση ή ανανέωση της απόσπασής τους, να προσκομίσουν την συνημμένη Αίτηση/Δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Ντύσσελντορφ,

ή

- Οι εκπ/κοί που δεν επιθυμούν την παράταση ή ανανέωση της απόσπασής τους για το σχολικό έτος 2013-2014, να συμπληρώσουν αντίστοιχα την συνημμένη Αίτηση/ Δήλωση και να την αποστείλουν, στο Γραφείο Εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε για την προσεκτική ανάγνωση της εγκυκλίου και την ενυπόγραφη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών, μέσω των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων.

 

Η υπ' αριθμ. Φ.821/577Π/41615/Ζ1/27-3-2013 Εγκύκλιος της ΔΙΠΟΔΕ.

Έντυπο Αίτησης/Δήλωσης για παράταση ή μη της απόσπασης στο εξωτερικό.

 

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού

Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 09:24

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού.

(Αφορά κυρίως τα τέκνα των νέων μεταναστών, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής με την ειδική κατηγορία 1.)

 
 
 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

LAST_UPDATED2 Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2012 14:00

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ,

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

οι διαδικασίες των φετινών αποσπάσεων εκπαιδευτικών άρχισαν χωρίς (κατ? αρχήν) να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων. Από τις 49 αναγκαίες θέσεις καλύπτονται 17, δηλαδή ποσοστό 35% . Το γεγονός αυτό δημιουργεί προς το παρόν σημαντικά προβλήματα.

Αναφέρω την έκφραση ?προς το παρόν?, επειδή το Υπουργείο Παιδείας με τροποποίηση νόμου, την οποία έθεσε προς διαβούλευση, προτίθεται να δώσει την δυνατότητα τοποθετήσεων και άλλων εκπαιδευτικών με συμβόλαια ιδιωτικού ελληνικού δικαίου, διαρκείας μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους 2012-2013 και με πιθανή δυνατότητα ετήσιας ανανεώσεως του συμβολαίου για κάθε καινούριο σχολικό έτος.

Επί πλέον έχει γίνει την 14.11.2012 πρόταση από το Γραφείο μας προς το υπουργείο για την τοποθέτηση στην περιοχή μας εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναφέρονται στους εγκεκριμένους καταλόγους άλλων συντονιστικών γραφείων της Γερμανίας, αλλά εκεί περισσεύουν.

Επειδή όμως οι ανωτέρω διαδικασίες μπορεί να απαιτήσουν πολύ χρόνο και επειδή οι διδακτικές απώλειες αγγίζουν πλέον ένα οριακό σημείο, πέραν του οποίου θα προκύψουν για τα παιδιά μας ανεπανόρθωτα μαθησιακά κενά, το Συντονιστικό Γραφείο του Ντύσσελντορφ θέτει αμέσως σε λειτουργία προσωρινά μέτρα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών , με σκοπό την καλλίτερη αξιοποίηση του διαθέσιμου αυτήν την στιγμή προσωπικού.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία έχουν σχεδιασθεί από καιρό, δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοσθούν νωρίτερα, γιατί ήταν αδύνατο να κατανεμηθούν ?ορθολογικά? π.χ. ένας φυσικός, τρείς μαθηματικοί, δύο αγγλικών κλπ (τόσους είχαμε μέχρι χθες) στα 5 γυμνάσια και στα 5 λύκεια της περιοχής μας.

Τα ληφθέντα μέτρα σκοπεύουν:

Α) Στην προετοιμασία της Γ? λυκείου και της Β? λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2013 και του 2014 αντιστοίχως. Να είσθε βέβαιοι, ότι οι μέχρι στιγμής απώλειες διδακτικών ωρών κατ? ουδένα τρόπο θα επηρεάσουν αρνητικά την κανονική διδασκαλία της διδακτέας ύλης. Σημειώνω ότι στην Ελλάδα η διαδικασία αυτή περατώνεται ήδη στα μέσα Μαρτίου, οπότε αρχίζουν οι επαναλήψεις για τις εξετάσεις του Μαΐου.

Β) Στον περιορισμό των διδακτικών απωλειών στο ελάχιστο δυνατόν για τις υπόλοιπες τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου. Επίσης στο να μην υπάρξουν διδακτικά κενά σε μαθήματα, τα οποία απαιτούν πλήρη συνέχεια από τάξη σε τάξη π.χ. Μαθηματικά, Αρχαία κλπ., καθώς και επιπτώσεις στα αποδεικτικά κάθε τάξης για την περίπτωση μετεγγραφής των μαθητών σε γερμανικά σχολεία.

Τα προσωρινά αυτά μέτρα προβλέπουν την μείωση διδακτικών ωρών για ορισμένα μαθήματα, τον περιορισμό της διδακτέας ύλης σε σημεία βαρύτητας για άλλα, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις τελευταίες εγκυκλίους και τις συνενώσεις τμημάτων σε ανεκτά αριθμητικά όρια π.χ. των γερμανικών σχολείων.

Σας πληροφορώ ότι το Συντονιστικό Γραφείο δίνει την μάχη για την κάλυψη των κενών συνεχώς και τεκμηριωμένα από τον Ιανουάριο 2012, με αλλεπάλληλες αναφορές και παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας. Υπήρξαν μεγάλες προσπάθειες του Υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων μας και άψογος συντονισμός του με το Γραφείο μας, αλλά η κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν επέτρεψε την έγκαιρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τους. Προς καλλίτερη κατανόηση της κατάστασης επισημαίνω τις χιλιάδες κενών, τα οποία υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, καθώς και τις συγχωνεύσεις σχολείων με αναστολή της λειτουργίας πολλών από αυτά.

Σας αναφέρω ότι:

Οι παρατάσεις αποσπάσεων για το τρέχον σχολικό έτος εγκρίθηκαν την 23. Αυγούστου 2012 για όλον τον κόσμο και όλη την Γερμανία και όχι μόνο για την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς απόσπαση εκδόθηκε την 28.09.2012 για όλον τον κόσμο και όλη την Γερμανία και όχι μόνο για την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Οι αποσπάσεις εγκρίθηκαν την 29.11.2012 για όλον τον κόσμο και όλη την Γερμανία και όχι μόνο για την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Όλα τα ανωτέρω μπορεί να τα δει ο καθένας δημοσιευμένα στις ιστοσελίδες ανακοινώσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών (diavgeia.gov.gr) και του Υπουργείου Παιδείας (minedu.gov.gr).

Συνεπώς οι καθυστερήσεις κατά κανένα τρόπο δεν οφείλονται σε ολιγωρία ή παραλείψεις του Γραφείου μας.

Ας εκτιμήσουμε σωστά τις θυσίες της Ελλάδας, δηλαδή των σκληρά δοκιμαζομένων από την κρίση συμπατριωτών μας, έστω και αν αυτές δεν αντιστοιχούν στις προσδοκίες μας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί οι ξενιτεμένοι να διατηρήσουμε το απαιτούμενο κλίμα ηρεμίας και να διασφαλίσουμε την συνέχεια της παρουσίας της Ελληνικής Παιδείας στην Γερμανία, για όσο περισσότερο χρόνο είναι αυτό εφικτό και στην καλλίτερη προς το συμφέρον των παιδιών μας μορφή.

Η τρίμηνη περιπέτεια των σχολείων μας απέδειξε ακόμη μία φορά, ότι το Συντονιστικό Γραφείο είναι το μόνο που μπορεί να δώσει αξιόπιστες πληροφορίες και ότι η συνεργασία όλων με τις εκπαιδευτικές αρχές (Υπουργείο και Συντονιστικό Γραφείο) είναι ο μοναδικός δρόμος επίλυσης των προβλημάτων.

 

Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Β.Ρ.Β.

Δρ. Γεώργιος Βαρβάτης

 


 
 

Ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτισμικής παρουσίας της Ελλάδας στον κόσμο. Για τα ελληνικά αμιγή σχολεία στην Γερμανία. Ομιλία του Yπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στην Βουλή.

LAST_UPDATED2 Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012 09:23

 

Ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτισμικής παρουσίας της Ελλάδας στον κόσμο.

Για τα ελληνικά αμιγή σχολεία στην Γερμανία.

Ομιλία του Yπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στην Βουλή.

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε την ομιλία του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Σε αυτήν διαδηλώνεται η βούληση της πολιτικής ηγεσίας για την ανάπτυξη και την επέκταση των ελληνικών σπουδών, δηλαδή της γλώσσας, του πολιτισμού και της ιστορίας, καθώς και για την ενίσχυση της παρουσίας του Ελληνικού Πολιτισμού στον κόσμο. Επίσης τίθεται ως στόχος να ενισχυθεί τόσο η ένταξη των παιδιών μας στις χώρες όπου ζουν, όσο και η πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική παρουσία τους σε αυτές.

Ταυτοχρόνως διαφαίνονται και οι προοπτικές των αμιγών ελληνικών σχολεία ειδικά της Γερμανίας.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (15-11-12)

Σας πληροφορούμε ότι η διαδικασία για την ολοκλήρωση των αποσπάσεων συνεχίζεται κανονικά, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες του Υπουργείου και του Συντονιστικού Γραφείου Ντύσσελντορφ για την καλλίτερη στελέχωση των σχολείων. Ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν και πάλι ελλείψεις εκπαιδευτικών. Για το διάστημα μέχρι την αποστολή και των υπολοίπων αναγκαίων εκπαιδευτικών έχουμε καταρτίσει προσωρινά εναλλακτικά προγράμματα. Στόχος είναι η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διδασκαλίας της εξεταστέας ύλης για την Γ΄ λυκείου και, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ο περιορισμός των διδακτικών απωλειών στο ελάχιστο δυνατό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων θα ασχοληθούμε με το ζήτημα των αποσπάσεων της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Σημειώνουμε ότι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών γίνονται πλέον με διάρκεια 1 έτους (φέτος για 8 μήνες) - και όχι 5 ετών όπως μέχρι πέρυσι - και παρατείνονται ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες.

 

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»